Γιατί Αλουμίνιο

Ιστορία

Τα κουφώματα αλουμινίου χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην κατασκευή κουφωμάτων από την δεκαετία του 70 στην Ελλάδα, και έδειξε της καλές ιδιότητες του στην αντοχή και συντήρηση του.
Πλεονεκτήματα

Τα συνθετικά κουφώματα έχουν αρκετές ιδιότητες και πλεονεκτήματα, που είναι αρκετά από μόνα τους για να τους δώσουν κυρίαρχη θέση στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

  • Εύκολο καθάρισμα: Τα κουφώματα αλουμινίου δε χρειάζονται συντήρηση. Ένας απλός καθαρισμός και ιδιαίτερα στα σημεία σύνδεσης των προφίλ, είναι αρκετός. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνετε με απλό νερό και σφουγγάρι. Μια φορά το μήνα μπορούμε να καθαρίσουμε το κούφωμα από την εξωτερική του πλευρά. Ανάλογα με το που βρίσκετε το σπίτι που φέρει κουφώματα αλουμινίου, αυξάνουμε τις φορές που χρειάζεται να καθαριστούν. Τα κουφώματα αλουμινίου σε νησιά, όπου η αρμύρα της θάλασσας και η μεγάλη υγρασία του αέρα φέρουν μεγαλύτερες φθορές, σαφώς και χρειάζονται περισσότερη συντήρηση, έως και αλλαγή σε 20 χρόνια. Αντενδείκνυται η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου σε νησιά και συνιστάται η χρήση κουφωμάτων PVC τα οποία έχουν λιγότερες φθορές από τα καιρικά φαινόμενα.
  • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: Το αλουμίνιο βάφεται. Μπορεί να βαφτεί στο χρώμα ξύλου που επιθυμεί ο πελάτης και να έχει την αίσθηση ενός ακριβού ξύλινου κουφώματος ή σε ένα από τα εκατοντάδες μονόχρωμα (RAL) για να δέσει με το εσωτερικό του σπιτιού εφόσον υπάρχει η κατάλληλη διακόσμηση.
  • Υψηλή θερμομόνωση: Στα κουφώματα αλουμινίου, σε ειδικά σχεδιασμένα συστήματα και υλικά, η κατηγορία των θερμομονωτικών κουφωμάτων προσφέρει υψηλούς δείκτες θερμομόνωσης (διατήρηση της επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας χειμώνα – καλοκαίρι) και ηχομόνωσης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πιο ζεστό σπίτι το χειμώνα με λιγότερα λεφτά σε πετρέλαιο. Ειδικά αν συνδυαστούν τα κουφώματα αλουμινίου με εξωτερική μόνωση τότε τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως.
  • Ανθεκτικά: Τα κουφώματα αλουμινίου, λόγω υψηλής σκληρότητας, έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο και τη σκληρή χρήση σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο υλικό.
  • Απολαυστική ζεστασιά: Τα συστήματα στεγάνωσης με δύο περιμετρικά λάστιχα και τις ειδικές ιδιότητες του μονωτικού υαλοπίνακα προσφέρουν εξαιρετική προστασία από ηχορύπανση, βροχή και αέρα. Συνδυαστικά με ειδικούς υαλοπίνακες μπορούμε να πετύχουμε ηχομόνωση έως και 37dB!
  • Φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον: Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανακυκλώσιμα 100% και δεν αποδεσμεύουν βλαβερές ουσίες στο περιβάλλον ούτε κατά την επεξεργασία τους.