Περιμετρικός Μηχανισμός = Multilock = G-U Uni-Jet

Με την περιγραφή "περιμετρικός μηχανισμός" ή "Multilock", είναι σχεδόν πάντα βέβαιο πως εννοούμε G-U (Gretsch-Unitas). Στην Rolloplast δε θα μπορούσαμε φυσικά να μην επιλέξουμε το τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμό Uni-Jet της G-U. Ευφυείς τεχνικές λύσεις, που διαμορφώνουν ένα έξυπνο σύστημα: Όλα τα εξαρτήματα του περιμετρικού μηχανισμού είναι προσαρμοσμένα μεταξύ τους με ακρίβεια και έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ευκολία στην ρύθμιση και στον χειρισμό. Eίναι επίσης δυνατή η υλοποίηση ειδικών σχημάτων, όπως για παράδειγμα τοξωτά και παράγωνα.

Βασικά χαρακτηριστικά περιμετρικού μηχανισμού G-U Uni-Jet

Εκτός από το άνετο άνοιγμα και κλείσιμο, σημαντικό ρόλο παίζει στους μηχανισμούς παραθύρων και η αντιδιαρρηκτική προστασία. Ο τύπος του κεντρικού συστήματος κλειδώματος είναι πάντα ίδιος, ανεξάρτητα από τα στάνταρ ασφάλειας - από τη βασική ασφάλεια μέχρι τις ελεγμένες κατηγορίες αντιδιαρρηκτικής προστασίας RC1/WK1 έως και RC3/WK3.

CE-Σήμανση-Ασφαλείας

Όλα τα εξαρτήματα του περιμετρικού μηχανισμού G-U Uni-Jet διαθέτουν CE πιστοποιημένo από το ανεξάρτητο ινστιτούτο ift Rosenheim.

Πιστοποιητικό Σήμανσης Ασφαλείας CE για τον Περιμετρικό Μηχανισμό Uni-Jet της G-U

Cleverle

Τα ρυθμιζόμενα κλείστρα του περιμετρικού μηχανισμού G-U Uni-Jet προσφέρουν ιδανικές ιδιότητες λειτουργίας και εύκολη ρύθμιση. Επιπρόσθετα, η έξυπνη τεχνολογία Cleverle, που ενσωματώνουν, εξομαλύνει αποστάσεις φύλλου με κάσα από 8,5 έως 15 mm για αυτόματη ρύθμιση μικρών ανοχών, ιδανικές ιδιότητες λειτουργίας και ευκολότερη συντήρηση.

GU-Uni-Jet-Cleverle-Περιμετρικός-Μηχανισμός-Ρυθμιζόμενα-Κλείστρα-Κλειδώματα-Εύκολη-Ρύθμιση
 

 

GU-Uni-Jet-ferGUard-Περιμετρικός-Μηχανισμός-Επιφάνεια-Προστασία-Αντιδριαβρωτική

 

 

 

 

 

GU-Uni-Jet-ferGUard-Περιμετρικός-Μηχανισμός-Επιφάνεια-Προστασία-Αντιδριαβρωτική

Προστασία ferGUard

Όλα τα εξαρτήματα του περιμετρικού μηχανισμού G-U Uni-Jet έχουν ειδική επίστρωση νανοτεχνολογίας ferGUard η οποία προστατεύει αποτελεσματικά από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος τον μηχανισμό, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια άψογη λειτουργία και εμφάνιση. Αυτό περιλαμβάνει γαλβανισμένο το βασικό υλικό, παθητικοποίηση με νανοσωματίδια και στη συνέχεια οπτική σφράγιση.

  • Διαθέτει μοναδική δυνατότητα αυτο-ίασης σε περιπτώσεις μικρών γρατσουνιών.
  • Τα νανοσωματίδια καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτική την επιφάνεια σε ισχυρές χημικές ουσίες (σοβάδες, τσιμέντα, χρώματα, βερνίκια, ισχυρά καθαριστικά κ.λπ.).
  • Εμφανίζει "εξαιρετικά υψηλή αντοχή σε κόκκινη σκουριά" και ως εκ τούτου υπερβαίνει κατά πολλές φορές ό,τι απαιτείται από το πρότυπο DIN EN 13126/8 Κατηγορία 4 κατά EN 1670: 2007 (D).
  • Δεν περιέχει οργανικά συστατικά, βαρέα μέταλλα ή ενώσεις χρωμίου (VI), και ως εκ τούτου είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ακίνδυνο για την υγεία.
  • Προσφέρει ελκυστικά ομοιόμορφη ασημένια εμφάνιση σε όλα τα εξαρτήματα.

Οι απαιτήσεις για τους μηχανισμούς είναι καθορισμένες στα RAL μηχανισμών ανοιγόμενων και ανοιγοανακλινόμενων κουφωμάτων (RG 607/3) και RAL γαλβανισμένων προϊόντων (GZ 660 Μέρος 1 και 2). Οι μηχανισμοί έχουν καταταχθεί σε αυτήν την περίπτωση στην κλίμακα αντοχής 3. Αυτή η κλίμακα αντοχής απαιτεί ένα μέσο πάχος 12mm από ψευδάργυρο (γαλβάνισμα). Τα εξαρτήματα θα πρέπει να αντέξουν στο τεστ σκουριάς κατά DIN 50021 SS (σε αλατόνερο) για 72 ώρες, μέχρι την αρχή της εμφάνισης της σκουριάς. Η βασική σκουριά στο μηχανισμό (κόκκινη σκουριά) θα πρέπει να εμφανιστεί όχι νωρίτερα από 240 ώρες.

Πιστοποιητικό RAL για τον Περιμετρικό Μηχανισμό Uni-Jet της G-U

Η υπεροχή της τεχνολογίας ferGUard αποδείχθηκε σε δοκιμές που έγιναν στο "Steinbeis Transfer Centre of Surface and Environmental Technology" στο Aalen της Γερμανίας, μεταξύ διαφορετικών εταιρειών μηχανισμών. Μετρώντας τις ώρες μέχρι την εμφάνιση λευκής σκουριάς, ο μηχανισμός G-U Uni-Jet απέδωσε τα μέγιστα φτάνοντας στις 576 ώρες, ξεπερνώντας ξεκάθαρα και κατά πολύ περισσότερο όλες τις υπόλοιπες εταιρείες.

Αποτελέσματα Δοκιμών Τεστ για αντιδιαβρωτική προστασία ferGUard

Πρόσθετες επιλογές περιμετρικού μηχανισμού G-U Uni-Jet

Εκτός όμως από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιμετρικού μηχανισμού G-U Uni-Jet, παρέχονται και κάποιες προεραιτικές επιλογές για μεγαλύτερη αντοχή, για υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας ή/και αερισμού, για ευκολότερο χειρισμό και γενικότερα για βελτίωση των επιδόσεων ή για περισσότερες δυνατότητες.

GU-Uni-Jet-Ανορθωτής-Φύλλου-Ασφάλεια-Ανάκλισης

Ανορθωτής φύλλου με ασφάλεια ανάκλισης

Ο ανορθωτής φύλλου ανασηκώνει το φύλλο απαλά στη θέση κλειδώματος. Έτσι επιτρέπει τον άνετο χειρισμό και προλαμβάνει λανθασμένους χειρισμούς, οδηγώντας το φύλλο στην σωστή θέση λειτουργίας και εμποδίζοντας ταυτόχρονα το κρέμασμα (απορρύθμιση) του. Επίσης η ασφάλεια ανάκλισης εμποδίζει κάθε λάθος κίνηση του χερουλιού. Όλα αυτά εξασφαλίζουν μια σταθερή και σωστή λειτουργία του κουφώματος.

Πολυεπίπεδος εξαερισμός

Το πρωτοποριακό σύστημα ανάκλισης επιτρέπει την επιλογή μεταξύ δύο διαφορετικών θέσεων ανάκλισης, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη εξαερισμού. Επίσης διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σύστημα σταθεροποίησης που διατηρεί τα φύλλα σταθερά στην θέση της ανάκλισης ακόμη και σε έντονη ανεμοπίεση.

GU-Uni-Jet-Εξαερισμός-Ανάκλιση
GU-UniJet-Concealed-Κρυφοί-Μεντεσέδες

Κρυφοί μεντεσέδες

Εντελώς κρυφοί μεντεσέδες ικανοποιούν υψηλές απαιτήσεις ως προς τον σχεδιασμό, την άνεση και στον χειρισμό, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό των παραθύρων. Δεν υπάρχουν τρύπες στην κάσα, δεν προκαλείται ζημιά κατά τις εργασίες και είναι ελεγμένα από το ift Rosenheim για αντοχή σε φύλλο έως και 130Kg. Χάρη στους εντελώς κρυφούς μεντεσέδες, τα προφίλ των παραθύρων γίνονται το οπτικό σημείο αναφοράς προσφέροντας μια κομψή συνολική εμφάνιση με καθαρές γραμμές στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό παρέχοντας ταυτόχρονα ίδια λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Φυλλάδιο για τον Περιμετρικό Μηχανισμό Uni-Jet Concealed της G-U με κρυφούς μεντεσέδες

GU-Uni-Jet-faceGUard-Περιμετρικός-Μηχανισμός-Επιφάνεια-Προστασία-Αντιδριαβρωτική
GU-Uni-Jet-faceGUard-Test-Περιμετρικός-Μηχανισμός-Επιφάνεια-Προστασία-Αντιδριαβρωτική

Προστασία faceGUard

Επιπρόσθετα της βασικής προστασίας ferGUard, κάθε μεμονωμένο εξάρτημα επικαλύπτεται με μια ειδική κεραμικής επίστρωση υψηλής τεχνολογίας. Xρησιμοποιείται για τη μέγιστη αντοχή σε ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες όπου η διάβρωση είναι πιο επιθετική, όπως για παράδειγμα σε παράκτιες περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις χλωριούχου νατρίου (αλάτι), σε βαριές βιομηχανικές περιοχές με υψηλούς ρύπους, σε κολυμβητήρια με ατμούς χλωρίου/όζοντος, σε στάβλους ζώων με σχηματισμό αερίου βαριά αμμωνίας κ.α.

  • Μέγιστη προστασία από τη διάβρωση για μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα και αντοχή υπό ακραίες συνθήκες.
  • Ακόμη πιο ανθεκτικό στα επιθετικά οξέα, αέρια και αλκάλια (σοβάδες, τσιμέντα, χρώματα, βερνίκια, ισχυρά καθαριστικά κ.λπ.).
  • Εμφανίζει "εξαιρετικά υψηλή αντοχή στη διάβρωση κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες" και ως εκ τούτου υπερβαίνει κατά πολλές φορές ό,τι απαιτείται από το πρότυπο DIN EN 13126/8 Κατηγορία 5 (υψηλότερη κατηγορία) κατά EN 1670: 2007 (D).
  • Προσφέρει ελκυστικά ομοιόμορφη ματ γκρι εμφάνιση σε όλα τα εξαρτήματα.

Αποτελέσματα Δοκιμών Τεστ για αντιδιαβρωτική προστασία faceGUard

Τυπολογίες

Η οικογένεια Gretsch-Unitas με την τεχνολογία παραθύρων των συστημάτων G-U, προσφέρει τις κάτωθι λύσεις για παράθυρα:

Φυλλάδιο για τον Περιμετρικό Μηχανισμό Uni-Jet της G-U