Γιατί να βάλω ρολά;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΡΟΛΑ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μας ωθήσουν να επιλέξουμε ρολά για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο μας.

Οικονομία

Τα ρολά είναι το πιο οικονομικό σύστημα σκίασης αφού το κόστος του σε σύγκριση με ένα ανοιγόμενο ή συρόμενο πατζούρι υπολείπεται κατά πολύ. Οι οικονομία όμως δεν περιορίζεται στο κόστος αγοράς, αλλά επεκτείνεται τόσο στο κόστος τοποθέτησης, αφού η τοποθέτησή του είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη από οποιοδήποτε άλλον τύπο παντζουριού, όσο και στο κόστος διαμόρφωσης των εφαπτόμενων δομικών στοιχείων, αφού δε χρειάζονται καμία επιπλέον επέμβαση. Τέλος, σε περίπτωση βλάβης έχουν πολύ μικρό κόστος επισκευής η οποία γίνεται επιτόπου και γρήγορα.

Αισθητική

Ξεκινώντας από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ενός ακινήτου, με τα ρολά έχουμε τις λιγότερες δεσμεύσεις αφού μπορούμε να καλύψουμε όσο μεγάλα ανοίγματα θέλουμε χωρίς την χρήση τοιχοποιίας. Όταν είναι ανοικτά, έχουμε την δυνατότητα ολικής απόκρυψης τους εντός της τοιχοποιίας. Τα υλικά τους παράγονται σε διάφορα σχέδια και στυλ ώστε να καλύπτουν όλες τις αισθητικές ανάγκες και οι χρωματικές τους επιλογές, είναι απεριόριστες.

Ασφάλεια

Στα ρολά δεν υπάρχουν εμφανή εξαρτήματα όπως μεντεσέδες ή κλειδαριές, στα οποία όταν προκληθεί φθορά θα έχουμε σαν αποτέλεσμα την παραβίαση τους όπως συμβαίνει στους άλλους τύπους εξώφυλλων. Αυτός που θέλει να παραβιάσει ένα ρολό πρέπει κόψει ή να παραμορφώσει απευθείας τα προφίλ που το αποτελούν, πράγμα θορυβώδες και χρονοβόρο άρα και πιο αποτρεπτικό. Ειδικότερα τα ρολά της εταιρείας μας υποστηρίζονται από ειδικά σχεδιασμένα προφίλ με πολύ μεγάλη ακαμψία, συνεπώς και μεγάλη αντοχή στην παραβίαση. Επίσης υποστηρίζονται και από ειδικά εξαρτήματα όπως π.χ. σύρτες ασφαλείας, ελάσματα ασφαλείας, ειδικά μοτέρ κ.α. Όλα αυτά μεγιστοποιούν την μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας που ούτως ή άλλως σου παρέχει ένα ρολό.

Μόνωση

Η δημιουργία ενός πρόσθετου διαφράγματος συνδυαστικά με το παράθυρο δρα ως πρόσθετη θερμική μόνωση που σύμφωνα με μια μελέτη από το Ινστιτούτο Fraunhofer είναι δυνατή μια μείωση της απώλειας θερμότητας έως 25%. Επιπλέον προσφέρουν ηχομόνωση κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τα ρολά εξασφαλίζουν πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας αφού για την λειτουργία τους (χειρισμός τους από μέσα) δεν χρειάζεται να ανοίξουμε τα παράθυρα οπότε δεν έχουμε καμία διαφυγή θερμότητας.

Λειτουργικότητα

Τα ρολά δεν καταλαμβάνουν ωφέλιμο χώρο. Ένα ανοιγόμενο παντζούρι, κατά την λειτουργία του (περιστροφή σε θέση ανοίγματος ή κλεισίματος) καταλαμβάνει ωφέλιμο χώρο στο μπαλκόνι. Ένα συρόμενο παντζούρι έχει καταλάβει ωφέλιμο χώρο όταν υποχρεωθήκαμε να χτίσουμε διπλό τοίχο ώστε να το χωνέψουμε εντός του.

Ο χειρισμός των ρολών γίνεται μέσα από το σπίτι χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε κουρτίνες και τζάμια και χωρίς να χρειάζεται να εκτεθούμε σε ανεπιθύμητες συνθήκες όπως είναι μια χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία ή η αδιάκριτη ματιά του απέναντι γείτονα. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τον τρόπο χειρισμού τους ανάλογα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες μας. Τα ρολά μπορούν να είναι χειροκίνητα, ηλεκτρικά, τηλεχειριζόμενα, συνεργαζόμενα με έξυπνα συστήματα «Smart Home», με αισθητήρες αέρος - φωτός. Επιπρόσθετα, με την χρήση αυτορυθμιζόμενων «έξυπνων μοτέρ» ανίχνευσης εμποδίων, φωτοκύτταρων ασφαλείας κ.α. εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία τους και προστατεύουμε τον χρήστη. Ό,τι και να επιλέξουμε θα λειτουργούν πάντα αθόρυβα και το άνοιγμά τους θα είναι πάντα ελεγχόμενο ώστε να μπορούμε να ρυθμίζουμε όπως θέλουμε τον φωτισμό και τον αερισμό του χώρου μας. Τέλος συνεργάζονται με όλους τους τύπους κουφωμάτων χωρίς δεσμεύσεις.

Συντήρηση

Για την σωστή λειτουργία τους σε βάθος χρόνου, τα ρολά δεν χρειάζονται καμία δαπάνη συντήρησης όπως χρειάζονται οι άλλοι τύποι παντζουριών (ρυθμίσεις, λάδωμα, επαναβαφή, αντικαταστάσεις εξαρτημάτων κ.α.) που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και δυσανάλογα ακριβά προκαλώντας και μεγάλη αναστάτωση στο χώρο.