Collingswood Manor

  • Portfolio-References-REHAU-Collingswood-Manor-3
  • Portfolio-References-REHAU-Collingswood-Manor-1
  • Portfolio-References-REHAU-Collingswood-Manor-2

Η ομάδα της REHAU εργάστηκε για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι του γηροκομείου Collingswood Manor στο New Jersey θα απολαυμάνουν την ηρεμία μιας ήσυχης κατοικίας, παρά τα τρένα υψηλής ταχύτητας που κινούνται σε λιγότερο από 30m από το πίσω τείχος.

Ιδιοκτησία της "United Methodist Homes of New Jersey" (UMH), το σεβάσμιο γηροκομείο είχε καθιερωθεί σε ένα αρχοντικό. Η UMH αντιμετωπίσε την ανάγκη τόσο για την επέκταση όσο και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών, με τον προγραμματισμό μιας σημαντικής επέκτασης του Collingswood. Ο οργανισμός ήθελε να εκσυγχρονίσει το αρχικό αρχοντικό και να επεκτείνει το 20 κλινών γηροκομείο με τα 40 υποβοηθούμενης διαβίωσης διαμερίσματα σε 60 κλινών γηροκομείο με 160 διαμερίσματα. Όχι μόνο οι αρχιτέκτονες και οι προμηθευτές είχαν την πρόκληση της ανάμειξης του νέου κτιρίου με το παλιό, αλλά επίσης της προσθήκης της απαιτούμενης μόνωσης για να το προστατεύσει από το θόρυβο του σιδηρόδρομου.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο "Donnelly Wagner Nelson Rebilas Associates", είχε καθορίσει παράθυρα με πολύ υψηλή βαθμολογία μετάδοσης ήχου. Η REHAU ανέπτυξε ένα προϊόν με βαθμολογία STC 37 για να καλύψουν τις προδιαγραφές.

Η μετάδοση του ήχου δεν εμποδίζεται αρκετά όταν δύο υαλοπίνακες σε ένα παράθυρο είναι το ίδιο πάχος. Καθώς το εξωτερικό γυαλί δονείται με τον ήχο, το εσωτερικό γυάλινο δονείται πανομοιότυπα και ορισμένων συχνότητες (μήκη κύματος) θα περάσουν μέσα από το παράθυρο προς το εσωτερικό της δομής. Η λύση είναι να αλλάξει το πάχος σε ένα από τα τζάμια για να διακόψει τη μετάδοση του ήχου. Αυτό το σχέδιο ανέβασε την βαθμολογία STC, αλλά όχι αρκετά για το αρχιτεκτονικό γραφείο.

Η REHAU στη συνέχεια σχεδίασε ένα σύστημα που θα δεχόταν ένα παραδοσιακό παράθυρο ανεμοθώρακα, δημιουργώντας ακόμη ένα γυάλινο επίπεδο και ηχομονωτικό θάλαμο. Αυτό το πρόσθετο παράθυρο έπρεπε να είναι αρκετά εκατοστά από το κανονικό παράθυρο για μέγιστο όφελος. Το αποτέλεσμα που κάλυπτε τις προδιαγραφές ήταν τελικά ένα παράθυρο ανεμοθώρακας και ένα κανονικό παράθυρο σε απόσταση μεταξύ τους 76,2mm.