Ιδιωτική έπαυλη “Highway 101”

  • Portfolio-References-REHAU-Residence-Highway-101-1
  • Portfolio-References-REHAU-Residence-Highway-101-2

Ένα σύγχρονο αριστούργημα, το σπίτι των ονείρων κάθε σέρφερ, παράλληλα στον παλιό αυτοκινητόδρομο 101 δίπλα στο Σαν Ντιέγκο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον εργολάβο και αφοσιωμένο σέρφερ κ. Ted Viola. Κατά τη γνώμη του, η REHAU ήταν ο μόνος προμηθευτής στη Βόρεια Αμερική, που θα μπορούσε να παρέχει τα απαράμιλλης ποιότητας προφίλ, απαραίτητα για την κατασκευή κουφωμάτων με τις μοναδικέ διαστάσεις και καμπυλότητες που είχε οραματιστεί. Το σπίτι των ονείρων του υλοποιήθηκε χάρη στην REHAU.

Το σπίτι των 534m2 έχει πάνω από 50 κουφώματα REHAU, μερικά με γυαλί  χαραγμένο με σκηνές της θαλάσσιας ζωής από τον τοπικό καλλιτέχνη Jay Hoyt Curtis. To σπίτι υποδέχεται τους επισκέπτες με την επιβλητική πόρτα των 3m στην είσοδο. Τα κουρμπαριστά κουφώματα είναι αρκετά μεγάλα για να πλαισιώσουν πίνακες του Titian και εκτείνονται σε όλη την πρόσοψη του σπιτιού στην παραλία, προσφέροντας εκπληκτική 180° θέα στην ακτή.

Γνώστης της κατοίκισης στην παραλία, αλλά και της οικοδόμησης παραλιακών κατοικιών για άλλους, ο Viola κατανοεί την ανάγκη να προγραμματίσει ενάντια στις διαβρωτικές επιπτώσεις του αλατιού και της άμμου.

Συναντόντας δυσκολία στη μεταφορά του ονείρου του στην πραγματικότητα επιτέλους, ο ιδιοκτήτης Ted Viola διαπίστωσε ότι μόνο η REHAU μπορούσε να παρέχει τα ιδιαίτερα προφίλ απαραίτητα για την ολοκλήρωση αυτού του μοναδικού έργου.

Ο Viola ήθελε ένα σύστημα κουφωμάτων που θα παρέχουν περισσότερο από απλώς μια θέα. Η πρόταση της REHAU ήταν κανονικά κουφώματα κάτω από μεγάλα σταθερά πλαίσια, τα οποία όταν είναι επιθυμητός επιπλέον αερισμός, θα μπορούσαν να συλλάβουν το δροσιστικό αεράκι.

Στο τέλος, ο Viola αποφάσισε ότι το αριστούργημά του ήταν υπερβολικά εντυπωσιακό, μέχρι και φανταχτερό για τα γούστα του, έτσι το πούλησε. Αλλά είναι πεπεισμένος ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού θα απολαύσουν τη θέα, την ησυχία, την ευκολία συντήρησης, καθώς και την ασφάλεια της επένδυσής του στα κουφώματα της REHAU.