Ιδιωτική έπαυλη “Okanagan Lake”

  • Portfolio-References-REHAU-Residence-Okanagan-Lake-1
  • Portfolio-References-REHAU-Residence-Okanagan-Lake-2

Όταν ο Larry και η Martha Wiebe αποφάσισαν να χτίσουν ένα εξοχικό σπίτι όλων των εποχών στη λίμνη Okanagan στην Summerland της Βρετανικής Columbia, αρχική πρόθεση του ζευγαριού ήταν να κατασκευάσει ένα< ήσυχο και χαλαρωτικό χώρο, που να ενσωματώνει επίσης όσο το δυνατόν περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Το σπίτι, το οποίο διαθέτει γεωθερμική θέρμανση και ψύξη και υψηλής ενεργειακής απόδοσης πόρτες και παράθυρα, βραβεύτηκε με το διάσημο βραβείο Georgie Award από την Καναδική Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων (Canadian Home Builders Association).

Κερδίζοντας στην κατηγορία των καλύτερων μονοκατοικιών από 280m2 έως 370m2, η κατοικία των Wiebes υπερβαίνει τις αυστηρές απαιτήσεις R-2000 για αυτό το βραβείο, το οποίο απαιτεί ότι το 40% των υλικών που χρησιμοποιούνται στο σπίτι ξεπερνάνε τους κτιριακούς κανονισμούς για την ενεργειακή απόδοση, την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και την περιβαλλοντική ευθύνη. Η εκπλήρωση των απαιτήσεων αυτών οδηγεί στην επίτευξη 30% μεγαλύτερης ενεργειακή απόδοση από τις συμβατικά νέες κατασκευές.

Τα ανοιγοανακλινόμενα κουφώματα του συστήματος ED70 που χρησιμοποιούνται στο έργο διαθέτουν πολλαπλών θαλάμων προφίλ, πολλαπλά σημεία κλειδώματος και τεχνολογίας σφραγίσματος συμπίεσης, τα οποία συμβάλλουν όλα μαζί στην ανώτερη ενεργειακή τους απόδοση.