Θερμομόνωση

REHAU-Παράθυρα-Θερμομόνωση

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ

θερμική-φωτογραφία-κουφώματα-παλιά

Υψηλό επίπεδο μόνωσης

Ένα σημαντικό ποσοστό ενέργειας χάνεται λόγω της θερμικής μεταφοράς των παραθύρων. Εκτιμάται ότι περίπου το 20% της ενέργειας που χάνεται από ένα κτίριο είναι μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε η βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης δίνει μια μεγάλη βελτίωση στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου στο σύνολό του. Ενώ κουφώματα από αλουμίνιο τείνουν να μεταφέρουν τη θερμότητα ανεμπόδιστα, οι ιδανικές τιμές θερμαγωγιμότητας των παραθύρων Rolloplast με συνθετικά προφίλ REHAU, μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Ενεργειακοί υαλοπίνακες, ρολά και παντζούρια βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τη Θερμομόνωση.

θερμική-φωτογραφία-κουφώματα-REHAU-Θερμομόνωση
Παλιά παράθυρα Νέα παράθυρα
Rolloplat-REHAU
REHAU-Θερμομόνωση-Εξοικονόμηση-Ενέργεια

Κατ' αυτόν τον τρόπο η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται παιχνίδι

Οι πρώτες ύλες εξαντλούνται και η ενέργεια ακριβαίνει. Οι εκπομπές ρύπων θα πρέπει να μειωθούν. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η ιδανική χρήση της είναι καθοριστικοί παράγοντες για τις νέες κατασκευές και για τις κατασκευές με διάρκεια. Σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ., που η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική από 1η Ιουλίου 2010, παράθυρα για νέες κατασκευές πρέπει να έχουν μέγιστη τιμή U < 2,6-3,2 W/m2K (ανάλογα την κλιματική ζώνη της περιοχής). Τα παράθυρα Rolloplast με προφίλ REHAU βοηθούν στη μείωση της απώλειας ενέργειας με τιμές U έως και 0,8 W/m2K υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ. και όλες οι προσεγγίσεις βασίζονται στους τρεις πυλώνες της ενεργειακής απόδοσης:

  1. Μείωση της απώλειας ενέργειας
  2. Αποδοτική χρήση της ενέργειας
  3. Αποδοτική παραγωγή ενέργειας

Έτσι κερδίζετε χρήματα

Δυστυχώς η συνεχής αύξηση στις τιμές ενέργειας δεν μπορεί εύκολα να αποτραπεί, ωστόσο μπορεί να διαμορφωθεί το ποσοστό ενέργειας που καταναλώνουμε. Μέσω των κουφωμάτων, τα οποία δεν είναι σωστά μονωμένα, αφήνεται να χαθεί αξιόλογη ενέργεια, ενώ τα έξοδα που προκύπτουν από την κατανάλωση ενέργειας παραμένουν.

Με τα συστήματα παραθύρων της Rolloplast με προφίλ REHAU ορίζετε εσείς το ποσό κατανάλωσης θερμότητας. Τα υψηλότερα ποσοστά Θερμομόνωσης σημαίνουν χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση (έως και 76% λιγότερη ενέργεια), κάτι που συνεπάγεται σε όφελος για το πορτοφόλι σας! Πάρτε εγκαίρως τη σωστή απόφαση, τοποθετώντας τα νέα ενεργειακά παράθυρα από τη Rolloplast. Έτσι θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

REHAU-Θερμομόνωση-Οικονομία-Εξοικονόμηση-Χρήματα
REHAU-Θερμομόνωση

Μέτρηση Θερμομόνωσης

Όταν πρόκειται για ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα, εξετάζεται ο δείκτης U των παραθύρων. Η τιμή U είναι ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας, χαρακτηρίζει τη Θερμομόνωση ενός παραθύρου και εκφράζει την ποσότητα ενέργειας, η οποία απορρέει σε μια ώρα μέσω μιας επιφάνειας 1m². Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο υψηλότερη είναι η θερμομόνωση. Μόνο όταν τα παράθυρά σας είναι απόλυτα σφραγισμένα μπορούν να αποφευχθούν ζημιές, όπως εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.

Σε σύγκριση με τα συμβατικά παράθυρα, με τιμές U κατά μέσο όρο γύρω στα 5,7 W/m²K, τα παράθυρα Rolloplast με προφίλ REHAU έχουν τιμές Θερμομόνωσης έως και 0,71 W/m²K.

Επιπρόσθετα μέτρα όπως ρολά, παντζούρια και ενεργειακά τζάμια συμβάλλουν στην αύξηση της θερμομόνωσης και συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία ενός άνετου χώρου γεμάτο θαλπωρή.

Τα παράθυρα μας προσφέρουν πολλά ακόμη οφέλη

Τα παράθυρά μας μπορούν περισσότερα. Δε ξεχωρίζουν μόνο για την εξαιρετική τους Θερμομόνωση, αλλά επίσης για :

Όλα αυτά συντελούν σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στη δημιουργία ενός ιδανικού και ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι σας, για εσάς και την οικογένειά σας.

Αναρωτιέστε ακόμη γιατί να επιλέξετε REHAU για τα επόμενα κουφώματά σας ;