Ενεργειακά Τζάμια

 Εξοικονόμηση-Χρήματα

Ενεργειακά Τζάμια Low-E

Τα Ενεργειακά Τζάμια υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλής θερμαγωγιμότητας (Low-E) μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους θέρμανσης αλλά και ψύξης. Η ενέργεια που απαιτείται για την ψύξη ενός χώρου είναι τριπλάσια από αυτήν που απαιτείται για τη θέρμανσή του. Ως εκ τούτου η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων είναι εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο, σε θερμά κλίματα. Έτσι μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και τους λογαριασμούς ρεύματος. Αυτή η βέλτιστη απόδοση μπορεί ακόμη και να αυξηθεί, αν λάβουμε υπόψη τη γεωγραφική τοποθεσία του σπιτιού, τον προσανατολισμό και το μέγεθος των παραθύρων.

Στη Rolloplast για υψηλή ενεργειακή απόδοση επιλέξαμε τα Planitherm, Ενεργειακά Τζάμια της Saint Gobain, πιστοποιημένα για τις επιδόσεις τους, τα οποία ενσωματώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στη θερμομονωτική τεχνολογία του γυαλιού. Τα Planitherm, γνωστά και ως Ενεργειακά Τζάμια μαλακής επίστρωσης 3ης γενιάς, είναι εξαιρετικά ουδέτερα τόσο στη μετάδοση όσο και στην αντανάκλαση και προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο διαπερατότητας, μεγιστοποιώντας την είσοδο του φυσικού φωτός μέσα στο κτίριο. Οι ενεργειακές τους ιδιότητες οφείλονται σε μια προηγμένη μικροσκοπική μεταλλική επίστρωση . Διπλά Ενεργειακά Τζάμια Planitherm προσφέρουν έως και 3 φορές καλύτερη θερμομόνωση από τα απλά διπλά τζάμια.Τα Ενεργειακά Τζάμια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Α) τα 2 εποχών και Β) τα 4 εποχών.


Saint-Gobain-Ενεργειακά Τζάμια-Planitherm-XN

Planitherm XN

Τα Ενεργειακά Τζάμια Planitherm XN είναι 2 εποχών και αποτελούν την μετεξέλιξη του παλαιότερου Planitherm Ultra N. Αντανακλούν τη θερμότητα από τα καλοριφέρ ή το τζάκι πίσω στο δωμάτιο, αντί να την επιτρέπουν να διαφύγει από τα παράθυρα. Την ίδια στιγμή επιτρέπουν τη θερμότητα και ακόμη περισσότερο φως από τον ήλιο να περάσει μέσα από το γυαλί, θερμαίνοντας το σπίτι σας και συμβάλλοντας περαιτέρω στην ενεργειακή αποδοτικότητα των παραθύρων σας.

Τα Ενεργειακά Τζάμια Planitherm XN ενδείκνυνται περισσότερο για παράθυρα που δεν τα χτυπάει έντονα ο ήλιος καθώς και για περιοχές της Β. Ελλάδος και άλλες ορεινές περιοχές όπου είναι επιθυμητή η γλυκιά ζέστη του ήλιου κατά το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Η εφαρμογή του Planitherm XN σε διπλό τζάμι με διάκενο 16mm μεταξύ των 2 τζαμιών και πλήρωση του κενού αυτού με αέριο Argon, πετυχαίνει συντελεστή συνολικής θερμοπερατότητας Ug = 1,1 W/m2 K


 Saint-Gobain-Ενεργειακά Τζάμια-Planitherm-4S-EVO-Planistar

Planitherm 4S EVO

Τα Ενεργειακά Τζάμια Planitherm 4S EVO είναι 4 εποχών,  αποτελούν την μετεξέλιξη του παλαιότερου Planistar και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν το εσωτερικό του σπιτιού σας στην ιδανική θερμοκρασία σε όλες τις εποχές. Αντανακλούν τη θερμότητα από τον ήλιο προς τα έξω κατά τους θερινούς μήνες και μειώνουν την αντανάκλαση από το άμεσο ηλιακό φως ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν τη θερμότητα από τα καλοριφέρ ή το τζάκι πίσω στο δωμάτιο κατά τους χειμερινούς μήνες. Έτσι δεν επιτρέπουν την υπερβολική συσσώρευση θερμότητας σε ηλιόλουστο καιρό και ταυτόχρονα αποτρέπουν τη διαφυγή της εσωτερικής θερμότητας σε ψυχρές περιόδους, μειώνοντας τη δαπανηρή χρήση τόσο του κλιματιστικού για ψύξη όσο και των θερμαντικών μέσων για θέρμανση.

Τα Ενεργειακά Τζάμια Planitherm 4S EVO ενδείκνυνται περισσότερο για παράθυρα που τα χτυπάει έντονα ο ήλιος καθώς και για περιοχές της Ν. Ελλάδος και νησιών όπου οι υψηλές θερμοκρασίες υπερτερούν του κρύου.

Η εφαρμογή του Planitherm 4S EVO σε διπλό τζάμι με διάκενο 16mm μεταξύ των 2 τζαμιών και πλήρωση του κενού αυτού με αέριο Argon, πετυχαίνει συντελεστή συνολικής θερμοπερατότητας Ug = 1,0 W/m2 K

Συνδυασμός δύο ενεργειακών τζαμιών μπορεί να γίνει στην περίπτωση της τριπλής υάλωσης. Με διάκενα 16mm μεταξύ των 3 τζαμιών και πλήρωση των κενών αυτών με αέριο Argon, πετυχαίνετε εξαιρετικές επιδόσεις συνολικής θερμοπερατότητας Ug = 0,6 W/m2 K

Saint-Gobain-Ενεργειακά Τζάμια Τριπλά-Planitherm-XN-Planitherm-XN          Saint-Gobain-Ενεργειακά Τζάμια Τριπλά-Planitherm-4S-EVO-Planitherm-XN-Planistar

Αποστάτες υάλωσης

Στη θερμομόνωση στα Ενεργειακά Τζάμια, είτε διπλά είτε τριπλά, σημαντικό ρόλο μαζί με το τζάμι παίζει και ο αποστάτης. Αποστάτης ονομάζεται το προφίλ που "τρέχει" περιμετρικά τον υαλοπίνακα και κρατάει τα διάφορα τζάμια σε συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους. Για να αποφύγουμε τη μεταφορά θερμότητας επαγωγικά από το ένα τζάμι στο άλλο ακόμα και όταν αυτά δεν έρχονται σε άμεση επαφή, θα πρέπει η απόσταση μεταξύ τους να είναι τουλάχιστον 16mm. Οτιδήποτε μικρότερο από αυτό μειώνει τη θερμομόνωση που μας παρέχει ο υαλοπίνακας, καθώς η θερμότητα μεταφέρεται επαγωγικά από το ένα τζάμι στο άλλο.

Τζάμια-Αποστάτες-Αλουμινίου

Αποστάτες αλουμινίου

Ο πλέον διαδεδομένος αποστάτης που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα είναι ο κλασικός αποστάτης αλουμινίου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα θερμαγώγιμος. Αυτό σημαίνει πως περιμετρικά του υαλοπίνακα η θερμοκρασία είναι τελείως διαφορετική από ότι στο μέσο του. Έτσι έχουμε σημαντικές απώλειες θερμότητας και ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα σε μεγάλες διαφορές εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, περιμετρικά του υαλοπίνακα δημιουργούνται συμπυκνώματα υγρασίας με αποτέλεσμα το τζάμι να ιδρώνει και τοπικά να εμφανίζει μούχλα.

Θερμοί-vs-Αλουμινίου-Αποστάτες-Υαλοπίνακας-Τζάμια

Θερμοί αποστάτες Warm-Edge

Στα Ενεργειακά Τζάμια της Rolloplast θα βρείτε μόνο θερμούς αποστάτες Nanobar 16mm. Οι αποστάτες Nanobar είναι από υψηλής ποιότητας θερμοδιακοπτόμενο υλικό νανοτεχνολογίας, επενδυμένο εξωτερικά με ανοξείδωτο φιλμ για την καλύτερη συγκράτηση του αέριου Argon χωρίς διαρροές. Προσφέρουν τέλεια θερμοδιακοπή, βελτιωμένη ηχοαπορρόφηση, ιδιαίτερα χαμηλές τιμές PSI Σλd και Ψ, σταθερότητα, ακαμψία, άψογη μορφή, αντοχή στην υπεριώδη UV ακτινοβολία κ.α. Έτσι μειώνεται η απώλεια θερμότητας από την περίμετρο του υαλοπίνακα παρέχοντας έως και 1000 φορές καλύτερη θερμομόνωση από τους αποστάτες αλουμινίου και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση στα Ενεργειακά Τζάμια κατά 40-50%.

Ενεργειακά Τζάμια-Θερμοί Αποστάτες

Τα τζάμια σήμερα προσφέρουν πολλά ακόμη οφέλη

Τα τζάμια σήμερα μπορούν περισσότερα. Δε ξεχωρίζουν μόνο για την εξαιρετική τους Θερμομόνωση, αλλά επίσης για :

Όλα αυτά συντελούν σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στη δημιουργία ενός ιδανικού και ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι σας, για εσάς και την οικογένειά σας.